Komunikat Dotyczący Wpłat Za Obiad 2024 / 2025
Szanowni Rodzice,
Uprzejmie informujemy, iż od października 2024 r. nie obowiązują karteczki na obiady.
Po opłaceniu – w terminie należnej kwoty, uczeń zgłasza się bezpośrednio do stołówki szkolnej i zgodnie z aktualną listą wpłat dzieci otrzymają posiłki.
Informujemy, iż wpłat za obiady dokonujemy wyłącznie przelewem na rachunek bankowy szkoły, nr konta:
Szkoła Podstawowa Nr 1
- Kościelna 1
72 1020 1332 0000 1602 0330 6305
W tytule płatności należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc za, który dokonywana jest wpłata.
W przypadku nieobecności ucznia odliczeniu podlegają minimum 3 dni ciągłej nieobecności, którą należy zgłosić do sekretariatu szkoły lub do intendentki (tel. 86 275 2008) na co najmniej dzień wcześniej do godziny 9:00.
KOSZT OBIADU W MIESIĄCU MAJU 2025 r.
Ilość dni obiadowych – 17 dni
Cena obiadu – 5,00 zł
Do zapłaty – 85,00 zł
Termin wpłaty za maj – od 18 kwietnia do 30 kwietnia 2025 r.
Rodziców , których dzieci jadą na wycieczkę szkolną prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny z sekretariatem szkoły w celu ustalenia kwoty do zapłaty.
JADŁOSPIS DEKADOWY WIOSENNO-LETNI
DZIEŃ 1
ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM, KOPYTKA
SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁKA I PORA
HERBATA OWOCOWA
DZIEŃ 2
KRUPNIK Z KASZĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
BITKI SCHABOWE W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI
MIZERIA Z OGÓRKA
JOGURT OWOCOWY
KOMPOT
DZIEŃ 3
KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
MAKARON Z TWAROGIEM I TRUSKAWKAMI
HERBATA OWOCOWA
DZIEŃ 4
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
KARTACZE Z MIĘSEM WIEPRZOWYM
SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY, MARCHWI I JABŁKA
WODA Z CYTRYNĄ
DZIEŃ 5
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
RYBA PIECZONA, ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PAPRYKI I OGÓRKA
KOMPOT
DZIEŃ 6
BIAŁY BARSZCZ Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM NA WYWARZE MĘSNO-WARZYWNYM, CHLEB WIELOZIARNISTY
MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM W SOSIE POMIDOROWYM
SAŁATA ZE SZCZYPIOREM
KOMPOT
DZIEŃ 7
ROSÓŁ Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
POTRAWKA Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ ZE SZCZYPIORKIEM
WODA Z CYTRYNĄ
DZIEŃ 8
ZUPA Z FASOLĄ SZPARAGOWĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
PIEROGI LENIWE
OWOC SEZONOWY
HERBATA OWOCOWA
DZIEŃ 9
ZUPA BURAKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA
SURÓWKA Z OGÓRKA I POMIDORA
KOMPOT
DZIEŃ 10
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA
WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
RYBA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM, ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
KOMPOT