Komunikat Dotyczący Wpłat Za Obiad 2024 / 2025

Szanowni Rodzice,

Uprzejmie informujemy, iż od października 2024 r. nie obowiązują karteczki na obiady.

Po opłaceniu – w terminie należnej kwoty, uczeń zgłasza się bezpośrednio do stołówki szkolnej i zgodnie z aktualną listą wpłat dzieci otrzymają posiłki.

Informujemy, iż wpłat za obiady dokonujemy wyłącznie przelewem na rachunek bankowy szkoły, nr konta:

Szkoła Podstawowa Nr 1

  1. Kościelna 1

72 1020 1332 0000 1602 0330 6305

            W tytule płatności należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc za, który dokonywana jest wpłata.

W przypadku nieobecności ucznia odliczeniu podlegają minimum 3 dni ciągłej nieobecności, którą należy zgłosić do sekretariatu szkoły lub do intendentki (tel. 86 275 2008) na co najmniej dzień wcześniej do godziny 9:00.

KOSZT OBIADU W MIESIĄCU MAJU 2025 r.

Ilość dni obiadowych – 17 dni  

Cena obiadu – 5,00 zł

Do zapłaty – 85,00 zł

Termin wpłaty za maj – od 18 kwietnia do 30 kwietnia 2025 r.   

Rodziców , których dzieci jadą na wycieczkę szkolną prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny z sekretariatem szkoły w celu ustalenia kwoty do zapłaty.

JADŁOSPIS DEKADOWY WIOSENNO-LETNI

DZIEŃ 1

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM, KOPYTKA

SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁKA I PORA

 

HERBATA OWOCOWA

DZIEŃ 2

KRUPNIK Z KASZĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
BITKI SCHABOWE W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI

MIZERIA Z OGÓRKA

JOGURT OWOCOWY

 

KOMPOT

DZIEŃ 3

KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM

MAKARON Z TWAROGIEM I TRUSKAWKAMI

 

HERBATA OWOCOWA

DZIEŃ 4

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM  NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM

KARTACZE Z MIĘSEM WIEPRZOWYM

SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY, MARCHWI I JABŁKA

 

WODA Z CYTRYNĄ

DZIEŃ 5

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
RYBA PIECZONA, ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PAPRYKI I OGÓRKA

 

KOMPOT

DZIEŃ 6

BIAŁY BARSZCZ Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM NA WYWARZE MĘSNO-WARZYWNYM, CHLEB WIELOZIARNISTY

MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM W SOSIE POMIDOROWYM

SAŁATA ZE SZCZYPIOREM

KOMPOT

 

DZIEŃ 7

ROSÓŁ Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
POTRAWKA Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ ZE SZCZYPIORKIEM

 

WODA Z CYTRYNĄ

DZIEŃ 8

ZUPA Z FASOLĄ SZPARAGOWĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM

PIEROGI LENIWE

OWOC SEZONOWY

 

HERBATA OWOCOWA

DZIEŃ 9

ZUPA BURAKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM

GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA

SURÓWKA Z OGÓRKA I POMIDORA

 

KOMPOT

DZIEŃ 10

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM
RYBA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM, ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KOMPOT